Sărmăluțe din ciuperci și stafide

Sărmăluțe din ciuperci și stafide
Sărmăluțe din ciuperci și stafide
Sărmăluțe din ciuperci și stafide
Sărmăluțe din ciuperci și stafide
Ingrediente:

-varză acră;
-1 kg ciuperci proaspete;
-2-3 cepe;
-o mână de stafide;
-un ardei gras, roșu;
-mărar;
-piper;
-boia de ardei iute;
-1-2 linguri de făină;
-orez;
-ulei;
-foi de dafin;
-pastă de tomate;
-2-3 ramuri de cimbru.

Dați ciupercile și ceapa pe răzătoarea mare și puneți-le la călit în câteva linguri de ulei. Adăugați un strop de sare și lăsați să scadă. 

Tocați ardeiul și adăugați-l în vas, lăsându-l câteva minute. Adăugați stafidele și orezul și mai lăsați puțin la călit, apoi închideți focul.

Când compoziția se răcorește, adăugați făină,  piper, boia, mărar și sare. Amestecați totul și formați sărmăluțe potrivite, înfășurându-le în varză acră.

Așezați varză tocată în fundul oalei, adăugați cimbrul și așezați sărmăluțele, iar în centrul lor, pasta de tomate. Acoperiți totul cu varză, adăugați apă, foi de dafin și puneți la fiert.
Sărmăluțe din ciuperci și stafide
Sărmăluțe din ciuperci și stafide
Când varza e fiartă, dați sarmalele la cuptor și lăsați să scadă bine. Serviți cu mărar proaspăt și ardei iute.
Sărmăluțe din ciuperci și stafide
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu