Friptură de vițel cu sos de coacăze negre

Friptură de vițel cu sos de coacăze negre
Friptură de vițel cu sos de coacăze negre
Friptură de vițel cu sos de coacăze negre
Friptură de vițel cu sos de coacăze negre
Friptură de vițel cu sos de coacăze negre
Friptură de vițel cu sos de coacăze negre
Ingrediente:

-mușchi de vițel;
-sare;
-piper;
-1 lingură ulei.

-150 g coacăze negre;
-1/2 lingură făină;
-un cub de unt;
-sare;
-o linguriță miere;
-o cească supă de carne;
-piper.

Se macină mare piperul și se amestecă cu  sare grunjoasă. Se împrăștie amestecul pe un tocător de lemn.

Se fasonează mușchiul de vițel, îndepărtând toate pielițele. Se unge cu puțin ulei și se rulează prin amestecul de sare și piper, până se acoperă în totalitate.

Se frige iute, pe toate părțile, lăsând un miez suculent și roșiatic. Se taie contrar fibrei musculare și se așază pe farfurie, stropindu-l cu sosul de coacăze negre.

Pentru sosul de coacăze, încingeți o tigaie, puneți untul și agitați-l pentru a se topi repede, fără să se ardă. 

Presărați făina în untul topit, încălziți-o un pic, fără a o rumeni, stingeți cu o ceșcuță de supă de carne și adăugați fructele. Adăugați sare, piper, o linguriță de miere și fierbeți până capătă consistența dorită.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu