Pandișpan cu coacăze negre

Pandișpan cu coacăze negre
Pandișpan cu coacăze negre
Pandișpan cu coacăze negre
Pandișpan cu coacăze negre
Pandișpan cu coacăze negre
Pandișpan cu coacăze negre
Pandișpan cu coacăze negre
Ingrediente: 

-7 ouă; 
-1 cană zahăr;
-1 și 1/2 cană făină;
-7 linguri ulei; 
-7 linguri de apă; 
-praf de copt; 
-o păstaie de vanilie. 

Separi gălbenușurile de albușuri, bați spumă albușurile. 

Pui zahărul + 7 linguri de apă într-un ibric, pe foc. Fierbi până se leagă un sirop. Adaugi siropul peste spuma de albuș, bătând continuu. Acum pui și vanilia (interiorul batonului). 

Peste spuma de albuș, pui gălbenușurile unul câte unul și tot pe rând pui și cele 7 linguri de ulei. Adaugi praful de copt și înlocuiești telul cu o spatulă. Cu aceasta încorporezi făina, amestecând de jos în sus, fără a mai bate compoziția.

Adaugă coacăzele și amesteci ușor să se încorporeze.

Torni compoziția în tava pregătită cu hârtie de copt sau tapetată cu făină.  Introduci tava la cuptor pentru 30-40 de min sau până ce devine rumenă. 

Imediat ce-l scoți din cuptor, pudrezi pandișpanul cu zahăr pudră. Ornezi cu fructe de pădure, coacăze, căpșuni. Eu am ales căpșuni și câteva frunze de mentă.  

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu