Prăjitură Tosca

Prăjitură Tosca
Prăjitură Tosca
Prăjitură Tosca
Prăjitură Tosca
Prăjitură Tosca
Ingrediente pentru blat:

-6 albușuri;
-100-120 g zahăr;
-80 g făină;
-3 linguri nucă de cocos măcinată;
-100 g sămânță de mac;
-1 praf de sare;
-5 g praf de copt.

Ingrediente pentru cremă:

-6 gălbenușuri;
-100 g zahăr;
-3 linguri amidon;
-250 ml lapte;
-125 g unt;
-vanilie.

Ingrediente pentru stratul al treilea:

-biscuiți;
-un pahar lapte;

Ingrediente pentru cuvertură:

-200 g ciocolată;
-100 ml lapte;
-un cub de unt.

Se bat albușurile spumă. Se adaugă sarea și zahărul și se mai bat până se dizolvă zahărul și rezultă o spumă tare.

Se adaugă pe rând macul, nuca de cocos, făina, praful de copt și se amestecă ușor, folosind o paletă. Se coace într-o tavă nu prea mare, cu dimensiunile de cca 20/30 cm.

Pentru cremă se bat gălbenușurile cu zahărul până se spumează, se adaugă laptele rece, amidonul și vanilia. Se amestecă bine să nu formeze cocoloașe și se fierbe la bain-marie până se leagă bine.

Se coboară de pe abur, se adaugă untul și se amestecă ferm. Se lasă să se răcorească și se pune peste blat.

Biscuiții se trec scurt prin lapte și se ordonează peste cremă, formând un strat compact.

Se topește ciocolata în lapte, se adaugă untul și se toarnă deasupra. 

Când prăjitura s-a răcorit bine, se dă la frigider și se lasă până a doua zi, apoi se taie.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu