Supă de pasăre cu găluște rapide

Supă de pasăre cu găluște rapide
Supă de pasăre cu găluște rapide
Supă de pasăre cu găluște rapide
Supă de pasăre cu găluște rapide
Despre supa de pasăre s-au spus multe. Chiar eu am scris pe aici despre modul în care o prepar pentru a fi clară și n-aș vrea să tot repet aceeași rețetă. 

Astăzi vreau să vă spun cum pregătesc cele mai rapide găluște. Cresc frumos, sunt moi și nu presupun efort aproape deloc.

Pentru a avea găluște pufoase, trebuie să aveți grijă la ingrediente. Ouăle musai să fie proaspete, iar grișul alb, cu granulație ceva mai mare.

Dacă v-ați asigurat că totul este așa cum v-am spus, spargeți două ouă mari într-un vas și agitați-le cu furculița sau cu un tel mic, până fac un picuț de spumă. Adăugați un praf de sare și mai agitați-le de câteva ori. Asta durează câteva secunde, doar v-am spus că-s găluște rapide.

Turnați grișul treptat și amestecați continuu până compoziția capătă consistența unei smântâni lichide. Nu exagerați cu grișul pentru că acesta va trage din umiditatea oului și vă veți trezi cu o compoziție întărită. Este de preferat un aluat un picuț mai moale, decât unul trunchios.

Lăsați compoziția astfel pregătită cca 15-20 min, la temperatura camerei. În acest timp grișul se umflă, iar aluatul își schimbă consistența. Când sunteți gata să puneți găluștele în supă, mai amestecați aluatul de câteva ori.

Încălziți o lingură în supă și turnați o gălușcă micuță. Dacă se împrăștie, mai puneți un praf de griș, dar nu mai mult. Formați găluștele și fierbeți-le la foc mic.

Pentru a fi gustoase, fierbeți găluștele în supă, nu în apă sărată și, mai ales, nu adăugați afânători în ele.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu