Supă marocană de năut

Supă marocană de năut
Supă marocană de năut
Supă marocană de năut
Supă marocană de năut
Ingrediente:

-500 g carne de pui;
-1 cană năut înmuiat;
-un fir de apio;
-1 ceapă;
-4-5 roșii decojite și pasate fin;
-1 lingură pastă tomate;
-1 linguriță boia dulce;
-1 linguriță ghimbir ras;
-2-3 căței de usturoi;
-1/2 linguriță coriandru măcinat;
-1/2 linguriță curcuma;
-sare;
-piper;
-3 linguri ulei măsline;
-pătrunjel verde..

1. Se pun în oala de supă cele 3 linguri de ulei și se lasă pe foc cca 30 sec. Se adaugă toate condimentele și se lasă cca 1 min, până se eliberează aromele.

2. Se adaugă ceapa tocată fin și se călește foarte puțin, până se înmoaie ușor.

3. Se adaugă carnea de pui, tocată cuburi mici și se gătește câteva minute.

4. Firul de apio se taie rondele mici și se adaugă peste carne. Se lasă și acesta la foc doar 2-3 min.

5. Se adaugă usturoiul și pasta de tomate și se amestecă bine.

6. Se toarnă roșiile pasate, năutul și 2-3 litri de apă și se lasă la fiert, la foc mic.

7. Fierbeți până ce năutul e fraged, apoi potriviți gustul de sare și piper. Adăugați pătrunjel verde la sfârșit.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu