Friptură de prepeliță cu orez sălbatic

Friptură de prepeliță cu orez sălbatic
Friptură de prepeliță cu orez sălbatic
Friptură de prepeliță cu orez sălbatic
Ingrediente:

-carne de prepeliță;
-sare;
-piper;
-ulei de măsline;
-2-3 grăunți usturoi;

-1 cupă orez sălbatic;
-2,5 cupe supă de pasăre;
-sare;
-piper;
-ulei măsline;
-verdeață.

Friptura de prepeliță cu orez sălbatic este un preparat deosebit de gustos și care se pregătește foarte rapid.

În pregătirea acesteia se începe cu orezul. Fiind orez sălbatic, acesta fierbe în cca 25-30 de minute. 

Se spală orezul în apă rece, se transferă într-un vas pentru fiert și se completează cu supă, puțină sare și un strop de ulei de măsline. Pentru a fierbe fără să rămână suc în vas, eu folosesc 1 cupă orez la 2,5 cupe supă de pasăre, folosind aceeași măsură.

Fierbeți orezul la foc domol, timp de 25-30 min, din momentul în care începe să clocotească. Apoi închideți focul, potriviți gustul de sare și piper, acoperiți vasul și-l mai lăsați câteva momente până îl serviți la masă.

În timp ce fierbe orezul, condimentați prepelițele cu un amestec format din ulei de măsline, sare, piper și 2-3 grăunți de usturoi zdrobiți. Așezați carnea prepelițelor într-un mod estetic și frigeți pe grilul de piatră.

Serviți friptura cu garnitura de orez, ornată cu verdeață proaspătă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu